MTB CUP 3 - 2019

PREMIERE

echipa organizatorica

MTB CUP 3 - 2019

PROBA DE XCO

2019

MTB CUP race track

primavara 2019

previous arrow
next arrow
Slider
2018.09.30 MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

INFORMATII IN CURS DE ACTUALIZARE

Created: 29 October 2019
Hits: 625
2018.09.30 MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

DESPRE ECHIPE, PARTICIPANTI SI CONCURS:

Participantii vor avea la dispozitie 3 ore de concurs de la ora startului general, respectiv ora scanarii numarului de concurs la plecarea de la start (pentru verificarea prezentei) respectiv scanarea la sosire pentru confirmarea incheierii timpului de concurs. 

La linia de start se pot inscrie :

 • echipe mixte de cate 2 biciclisti (indiferent de varsta, tip de bicicleta, sex sau nivel sportiv)
 • participanti individuali, alergatori

Fiecarei echipe i se va crea un acces pe baza unui user si parole in aplicatia de treasure-hunt primita la momentul confirmarii platii si i se va aloca o harta cu un cod format din 1 litera si 2 grupuri de caractere (de exemplu M - 3 - 17) care reprezinta codul de harta si respectiv primele 2 puncte de verificare obligatorii de efectuat in ordinea cifrelor de pe harta. Dupa efectuarea celor 2 puncte, respectiv 3 si 17 (din exemplus de mai sus) , harta se va debloca si toate punctele fiind vizibile si accesibile tuturor mebrilor echipei. Acest lucru previne congestionarea punctelor de check-in precum si protejeaza echipele de "urmaritori" . 

La sosirea la un punct de arbitraj, daca echipa este formata din 2 persoane (ciclisti) ei trebuie sa fie prezenti impreuna, altfel arbitrul nu va valida punctul echipei.  Validarea punctelor se face cu scanner laser, scanner ce va scana un cod de pe numarul de concurs atasat in partea din fata a bicicletei, pe ghidon sau pe tricoul/rucsacelul alergatorului. In acel moment n baza de date inregistrandu-se automat timpul si punctul de control la care s-a ajuns, spectatorii putand urmari la linia de Finish evolutia sporivilor dar si online, aici evolutia sportivilor. Deteriorarea sau pierderea numarului de concurs duce la descalificare. 

Cele 40 de puncte cu valoare de 1 comoara + cele 5 puncte bonus cu valoare de 5 comori sunt distribuite pe intreg cuprinsul Municipiului Timisoara, dar unele din ele (cele 5 bonus) pot fii si in afara orasului, in zone de interes si cu insemnatate istorica sau sportiva. Punctele bonus NU sunt obligatorii, dar pot aduce valoare punctajului general. 

Se va declara castigatoar/(-e) cei ce s-au incadrat in termenul de 3 ore si au obtinut cele mai multe puncte intr-un timp cat mai scurt, criteriul de departajare fiind 1 - punctele cumulate si 2 - timpul . Depasirea timpului de concurs cu cate 1 minut, duce la anularea a cate unui punct cumulat. 

Created: 29 October 2019
Hits: 798
2018.09.30 MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

Informatii in curs de actualizare

Created: 29 October 2019
Hits: 564
2018.09.30 MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

INFORMATII IN CURS DE ACTUALIZARE

Created: 29 October 2019
Hits: 274
2018.09.30 MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

Despre CUPA CETATILOR la Sport

Acest eveniment sportiv a inceput undeva in toamna anului 1998 printr-o intrecere amicala intre 4-5 biciclisti prin Padurea Verde, intr-o dupamiaza rece si namoloasa.

Pe atunci MTB-urile nu erau atata de des intalnite in oras si in trupa ce o aveam pe atunci, am decis sa punem fiecare cati bani aveam la noi si sa premiem astfel castigatorul. Pe atunci ne-am aliniat la start : Bolog Gratian, Florescu Mircea, Carol Varga, Mircea, Sanda si Peti Nemeth. Chiar nu mai tin minte cine a fost castigatorul, dar ce stiu este clar, ca si anul acesta cineva a tinut acea flacara aprinsa si iata ca dupa atatia ani acea intrecere a ramas vie, acum sub o alta forma cu mai multi participanti si cu mai mult entuziasm si fericire. 

Această întrecere sportivă este dedicată tuturor cicliștilor amatori sau profesionișți indiferent de nivelul lor de pricepere.

Trasele din Padurea Verde fiind unul foarte diverse și animate de un peisaj de poveste ce se întinde pe suprafata a cateva zeci de Hectare de cond forestier de recreere si de vanatoare

Ne dorim ca prin organizarea acestui concurs sa pregătim un traseu la fel de agresiv și iute, cu o dificultate ridicată, plin de șicane, elemente tehnice, treceri peste apă, poduri artificiale de traversare și subtraversare a traseului, urcări iuți și puternice, linii drepte de full speed dar și single-track-uri tehnice.
 

50% din încasările realizate din taxele de înscriere vor fi direcționate în "Fondul Pădurea Verde",  fond de investiții non profit realizat special pentru reconstrucția și reamenajarea traseelor de ciclism din Pădurea Verde.

Astfel prin înscrierea dumneavoastră nu numai că faceți sport și mișcare sănătoasă prin participarea la acest eveniment sportiv ci și susțineți menținerea unei zone de agrement pentru toți cei care ar dori să profite de această padure. 

Aici se regaseste un link cu pozele din primele 1-3 (2000-2003) editii ce le-am organziat modest, dupa puterile noastre, fara sprijin financiar, doar prin puteri proprii a organziatorilor.  2000-2003 Baza activitatilor CUPA CETATILOR

 

Despre PADUREA VERDE

Pădurea Verde se întinde pe 700 de hectare în apropierea Timişoarei şi are un important rol ecologic şi de recreere, fiind un spaţiu ideal pentru petrecerea timpului liber în natură, plimbări, jogging, mers cu bicicleta sau picnic.

Pădurea Verde de astăzi este o mică parte rămasă dintr-un imens codru secular care se întindea din nordul Timişoarei până spre Arad. De-a lungul istoriei pădurea a fost loc de adăpost şi sursă de hrană pentru localnici. Se pare că zona a fost populată din Antichitate, drept dovadă stau urmele unui mormânt sarmatic al unei femei, găsit în urma săpăturilor arhelogice din pădure.Se spune că Gheorghe Doja și cetele de ţărani s-au apropiat de oraş înaintând ascunşi prin Pădurea Verde în timpul răscoalei ţărăneşti din 1514. În 1949, la marginea pădurii au fost executaţi prin împuşcare partizani ai rezistenţei anticomuniste şi aruncaţi într-o groapă comună. Pe locul acelei gropi a fost înălţat un monument comemorativ, o cruce ridicată pe o movilă de pământ.

Pădurea Verde, astăzi

Având în vedere că ne găsim în plină câmpie, existenţa unei păduri de o asemenea mărime în apropierea oraşului este un mare avantaj. Are atât un rol ecologic, de echilibrare climaterică a zonei, cât şi de recreere.

Specia de arbori predominantă în pădure este stejarul, urmată de arţar, ulm, paltin, corn, mulţi dintre arbori având o vechime de peste 100 de ani. Din anii 1970, 

aici nu s-a mai permis tăierea copacilor, astfel încât pădurea a crescut şi s-a îndesit. La o plimbare prin pădure se pot vedea şi animale sălbatice: căprioare, iepuri, veveriţe, precum şi numeroase păsări.

Pădurea Verde este străbătută de poteci ideale pentru plimbări pe jos sau jogging. Vizitatorii pot veni aici şi pentru un picnic sau pentru pescuit în lacul Dumbrăviţa din vecinătatea pădurii. Primăvara, când pădurea înverzeşte, este un loc minunat pentru a culege leurdă, urzici sau ciuperci, iar vara pădurea se umple de mirosul tufelor de soc.

În 2009 au fost marcate de catre Clubul Sporitv GRATZU prin pădure patru trasee de bicicletă pe potecile deja existente, însumând 14 kilometri. Traseele sunt denumite prin culori: traseul verde, traseul roşu, traseul portocaliu şi traseul albastru şi traversează pădurea legând punctele sale limitrofe: Calea Lipovei, Muzeul Satului, lacul Dumbrăviţa şi satul Giarmata Vii. În weekend sau chiar în după-amiezele din timpul săptămânii, după lucru, veţi întâlni aici numeroşi biciclişti de toate vârstele.

La Pădurea Verde se desfăşoară ocazional şi party-uri în aer liber, concursuri de orientare pentru copii şi curse nocturne cu bicicleta.

Împrejurimi

În imediata apropiere a Pădurii Verzi se află Muzeul Satului, unde putem descopri case tradiţionale din Banat sau se poate participa la numeroasele evenimente care se desfăşoară aici: târguri de produse tradiţionale, spectacole folclorice, expoziţii canine, precum şi binecunoscutul festival Plai.

La marginea Pădurii Verzi se găseşte şi Grădina zoolgică unde putem admira specii autohtone de animale sălbatice, dar şi animale domestice, acesta fiind un loc preferat de copii.

La marginea pădurii dinspre Dumbrăviţa se găseşte un lac de acumulare unde se poate practica pescuitul.

Pădurea Verde este un adevărat plămân verde al Timişoarei şi un spaţiu ideal pentru recreere.

 
 
Created: 05 September 2019
Hits: 780
2018.09.30 MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

Informatii in curs de actualizare

Created: 29 October 2019
Hits: 186
2018.09.30 MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

CALENDARUL EVENIMENTULUI SPORTIV ESTE URMATORUL :

Perioada 1 Noiembrie 2019 - 5 Mai 2020 ora 20.00 Inscrieri ONLINE

Duminica 10 Mai, ziua concursului:

 • Ora 08.00-10 Inscrieri si ridicarea pachetelor de START
 • Ora 11 Start, scanarea codului la punctele de start
 • Ora 14.00 Finish si scanarea codului pentru marcarea timpului de concurs
 • Ora 15.00 Premiere

 

Created: 29 October 2019
Hits: 644
watermarksite.png

Parteneri de-a lungul timpului

Sponsorii :

                           

Partenerii nostrii sunt : 

                                         

 

 

 

 

 

 
Articles View Hits
81300
TOP