DESCOPERA TIMISOARA 2023
DESCOPERA TIMISOARA 2023
SURDUC TROPHY 2020
SURDUC TROPHY 2020
Slide One

MTB CUP 3 - 2019

PREMIERE

Slide One
Slide Two

echipa organizatorica

Slide Two
Slide One

MTB CUP 3 - 2019

Slide One
Slide Three

PROBA DE XCO

2019

Slide Three
Slide One

MTB CUP race track

primavara 2019

Slide One
previous arrow
next arrow

Inscrierile la acest concurs sau facut online pana la data de 28.09.2018 ora 22.00 in etape dupa cum urmeaza:

1. Se fac 

  • GRATUIT  pentru primii 50 de inscrisi 
  • intre inscrisul cu numarul 51 si 100 - 25 lei 
  • intre 101 si 150 - 40 lei  prin completarea formularului 
  • 151 si  200 - 50 lei  prin completarea formularului 

2. In ziua concursului, taxa de inscriere este de 70 LEI , achitabila la inscriere, conform programului de eveniment. (copii sub 14 ani - 40 LEI).

Sporivii care nu au confirmat pana in data de 28.09.2018 la ora 22.00 plata inscrierii online au inscrierea anulata. Daca totusi ati achitat si nu ati confirmat, va rugam sa aveti PRINTATA dovada platii online la momentul ridicarii pacheteleor de start.

Atentie !

* Inscrierea se face pe baza de buletin sau carte de identitate.
* Participantii minori trebuie sa fie insotiti de un parinte sau parintele sa completeze formularul atasat pe site, ori minorii sa aibe asupra lor acord scris citet de parinte sau tutore.
* Duminica (in ziua de concurs) dupa ora 10.30 nu se vor mai efectua inscrieri sau confirmari de participare 
* Taxa de inscriere se plateste prin virament bancar sau e-banking in cont Lei : RO54BTRL03601205P83989XX in contul Clubului Sportiv GRATZU prin specificarea numelui si a prenumelui asa cum au fost inscrise ele in formularul de inscriere online in termen de maxim 5 zile de la inscriere, va rugam trimiteti confirmarea platii pe email la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
* O categorie se formeaza daca sunt mai mult de 4 inscrisi la aceasta, daca in timpul concursului unul sau mai multi sportivi abandoneaza dupa start, categoria NU se va desfiinta.

Regulamentul de concurs este OBLIGATORIU pentru toti inscrisii


Traseul de concurs are :

1. O lungime de 6.9 km. / tura , un timp mediu de parcurgere de 20 minute, in functie de categoria de concurs la care sunteti inscris veti avea de facut 1 sau mai multe ture;
2. Este arbitrat de arbitrii pozitionati strategic, ei avand camere foto si video ce vor filma cursa incontinuu;
3. Tot traseul va fii marcat complet cu banda delimitatoare, sageti de directionare specifice sau semne de atentionare in zonele cu risc care necesita precautie sporita;
4. Tot traseul este practicabil cu orice fel de bicicleta, indiferent de nivelul de experienta, potecile din Padurea Verde fiind din pamant batut, dar noi recomandam folosirea bicicletelor MTB;
5. Traseul va fii deschis antrenamentelor in pedrioada 26-30 Septembrie;
6. Timpul de concurs va fii intre 1:30 si 1:45 minute


Categoriile de concurs si de premiere sunt :

(culoarea liniilor din tabel reprezinta culoarea numarului de concurs, pentru a se putea distinge mai bine categoria ce are de facut un anumit traseu)

  Denumirea categoriei Incadrarea de varsta
Numar orientativ de ture
Clasament
1 Copii 9 - 13 ani inclusiv 1 DESCARCA PDF
2 Juniori 14 - 17 ani 2 DESCARCA PDF
3 Seniori 18 – 29 ani 3-4 DESCARCA PDF
4 Elite 30 – 40 ani 3-4 DESCARCA PDF
5 Masters 41 ani + 1-2 DESCARCA PDF
6 Fete 19 - 99 ani 1-2 DESCARCA PDF
7 Fete pana in 18 ani inclusiv 1  
8 X-TRA kids pana la 8 ani inclusiv traseu special  

Lista participantilor inscrisi online : Participantii inscrisi online 

Premii : 

Fondul de premiere este realizat din trofee ce se vor oferi ocupantilor locurilor 1.2.3 ,premii in bani si vouchere precum si in caduri din partea sponsorilor nostrii. 

Valoarea lor se ridica la suma de 19.100 lei pentru cele 8 categorii de concurs 


Arhiva foto :  PAGINA DE EVENIMENT FACEBOOK MTB CUP 2


Despre PADUREA VERDE

Pădurea Verde se întinde pe 700 de hectare în apropierea Timişoarei şi are un important rol ecologic şi de recreere, fiind un spaţiu ideal pentru petrecerea timpului liber în natură, plimbări, jogging, mers cu bicicleta sau picnic.

 

Pădurea Verde de astăzi este o mică parte rămasă dintr-un imens codru secular care se întindea din nordul Timişoarei până spre Arad. De-a lungul istoriei pădurea a fost loc de adăpost şi sursă de hrană pentru localnici. Se pare că zona a fost populată din Antichitate, drept dovadă stau urmele unui mormânt sarmatic al unei femei, găsit în urma săpăturilor arhelogice din pădure.Se spune că Gheorghe Doja și cetele de ţărani s-au apropiat de oraş înaintând ascunşi prin Pădurea Verde în timpul răscoalei ţărăneşti din 1514. În 1949, la marginea pădurii au fost executaţi prin împuşcare partizani ai rezistenţei anticomuniste şi aruncaţi într-o groapă comună. Pe locul acelei gropi a fost înălţat un monument comemorativ, o cruce ridicată pe o movilă de pământ.

Pădurea Verde, astăzi

Având în vedere că ne găsim în plină câmpie, existenţa unei păduri de o asemenea mărime în apropierea oraşului este un mare avantaj. Are atât un rol ecologic, de echilibrare climaterică a zonei, cât şi de recreere.

Specia de arbori predominantă în pădure este stejarul, urmată de arţar, ulm, paltin, corn, mulţi dintre arbori având o vechime de peste 100 de ani. Din anii 1970, 

aici nu s-a mai permis tăierea copacilor, astfel încât pădurea a crescut şi s-a îndesit. La o plimbare prin pădure se pot vedea şi animale sălbatice: căprioare, iepuri, veveriţe, precum şi numeroase păsări.

Pădurea Verde este străbătută de poteci ideale pentru plimbări pe jos sau jogging. Vizitatorii pot veni aici şi pentru un picnic sau pentru pescuit în lacul Dumbrăviţa din vecinătatea pădurii. Primăvara, când pădurea înverzeşte, este un loc minunat pentru a culege leurdă, urzici sau ciuperci, iar vara pădurea se umple de mirosul tufelor de soc.

În 2009 au fost marcate de catre Clubul Sporitv GRATZU prin pădure patru trasee de bicicletă pe potecile deja existente, însumând 14 kilometri. Traseele sunt denumite prin culori: traseul verde, traseul roşu, traseul portocaliu şi traseul albastru şi traversează pădurea legând punctele sale limitrofe: Calea Lipovei, Muzeul Satului, lacul Dumbrăviţa şi satul Giarmata Vii. În weekend sau chiar în după-amiezele din timpul săptămânii, după lucru, veţi întâlni aici numeroşi biciclişti de toate vârstele.

La Pădurea Verde se desfăşoară ocazional şi party-uri în aer liber, concursuri de orientare pentru copii şi curse nocturne cu bicicleta.

Împrejurimi

În imediata apropiere a Pădurii Verzi se află Muzeul Satului, unde putem descopri case tradiţionale din Banat sau se poate participa la numeroasele evenimente care se desfăşoară aici: târguri de produse tradiţionale, spectacole folclorice, expoziţii canine, precum şi binecunoscutul festival Plai.

La marginea Pădurii Verzi se găseşte şi Grădina zoolgică unde putem admira specii autohtone de animale sălbatice, dar şi animale domestice, acesta fiind un loc preferat de copii.

La marginea pădurii dinspre Dumbrăviţa se găseşte un lac de acumulare unde se poate practica pescuitul.

Pădurea Verde este un adevărat plămân verde al Timişoarei şi un spaţiu ideal pentru recreere.

 

SPONSORI


     

PARTENERI

       

 

Hits: 6560

Parteneri de-a lungul timpului

                                                                        

Articles View Hits
104246
TOP