2018.09.30  MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

INFORMATII IN CURS DE ACTUALIZARE

Created: 29 October 2019
Hits: 1255
WWW.CUPACETATILOR.RO

 

DESPRE, PARTICIPANTI SI CONCURS:

Participantii vor avea la dispozitie 1 orA de concurs de la ora startului general, respectiv ora scanarii numarului de concurs la plecarea de la start (pentru verificarea prezentei) respectiv scanarea la sosire pentru confirmarea incheierii timpului de concurs. 

La linia de start se pot inscrie :

  • toti sportivii care respecta regulamentul de concurs
  • participanti individuali, alergatori

Nu exista taxa de inscriere.

Nu se fac inscrieri in ziua de concurs.

Fiti prezenti din timp, aveti la indemana actul de identitate si dovada legtimarii / apartenentei la o organizatie sportiva intemeiata legal

Nu va aglomerati la semnarea borderourilor de prezenta si ridicarea voucherelor de masa si a numerelor de concurs

Pastrati 1.5 m distanta intre dumneavoastra la START

Purtati masca sanitara de protectie TOT timpul pana la START , o puteti da jos si baga in buzunarul tricoului doar dupa start, DUPA ce treceti linia de Finish PURTATI MASCA ! 

 

 

Cum va fii vremea ? - informatii live 

ACCUWEATHER.COM > FARDEA

 

Cum ajungeti ?

 

 
 
Ce bicicleta aveti nevoie si cum sunt marcate traseele ?
Puteti folosi cu incredere orice tip de bicicleta ce este pregatita pentru drumuri de pamant, pietris si asfalt.
Traseele de concurs sunt marcate cu banda alb-rosie, sageti orange pe jos, buline orange pe trunchiurile copacilor sau stalpi de beton, iar pentru arbitraj si directionare avem pozitionati arbitrii ce va vor sprijini.  
 
 
Localizare GPS zona de Start si Inscrieri  45.761166, 22.129610
Created: 21 September 2020
Hits: 1494
2018.09.30  MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

 SURDUC TROPHY are :

1. O lungime de 7.7 km. / circuit, un timp mediu de parcurgere de 45 minute;
2. Este arbitrat de arbitrii platati pentru sprijinul dumneavoastra;
3. Traseul va fii marcat cu banda delimitatoare, sageti de directionare specifice sau semne de atentionare in zonele cu risc care necesita precautie sporita;
4. Traseul este practicabil cu orice fel de bicicleta, indiferent de nivelul de experienta, noi recomandam folosirea bicicletelor MTB;
5. Traseul va fii deschis antrenamentelor din pedrioada 20 AUGUST;

 

TRASEUL DE CONCURS PENTRU CICLISM SI ALERGATORI :

 

 

Created: 21 September 2020
Hits: 1745
2018.09.30  MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

Despre CUPA CETATILOR la Sport

Acest eveniment sportiv a inceput undeva in toamna anului 1998 printr-o intrecere amicala intre 4-5 biciclisti prin Padurea Verde, intr-o dupamiaza rece si namoloasa.

Pe atunci MTB-urile nu erau atata de des intalnite in oras si in trupa ce o aveam pe atunci, am decis sa punem fiecare cati bani aveam la noi si sa premiem astfel castigatorul. Pe atunci ne-am aliniat la start : Bolog Gratian, Florescu Mircea, Carol Varga, Mircea, Sanda si Peti Nemeth. Chiar nu mai tin minte cine a fost castigatorul, dar ce stiu este clar, ca si anul acesta cineva a tinut acea flacara aprinsa si iata ca dupa atatia ani acea intrecere a ramas vie, acum sub o alta forma cu mai multi participanti si cu mai mult entuziasm si fericire. 

Această întrecere sportivă este dedicată tuturor cicliștilor amatori sau profesionișți indiferent de nivelul lor de pricepere.

Trasele din Padurea Verde fiind unul foarte diverse și animate de un peisaj de poveste ce se întinde pe suprafata a cateva zeci de Hectare de cond forestier de recreere si de vanatoare

Ne dorim ca prin organizarea acestui concurs sa pregătim un traseu la fel de agresiv și iute, cu o dificultate ridicată, plin de șicane, elemente tehnice, treceri peste apă, poduri artificiale de traversare și subtraversare a traseului, urcări iuți și puternice, linii drepte de full speed dar și single-track-uri tehnice.
 

50% din încasările realizate din taxele de înscriere vor fi direcționate în "Fondul Pădurea Verde",  fond de investiții non profit realizat special pentru reconstrucția și reamenajarea traseelor de ciclism din Pădurea Verde.

Astfel prin înscrierea dumneavoastră nu numai că faceți sport și mișcare sănătoasă prin participarea la acest eveniment sportiv ci și susțineți menținerea unei zone de agrement pentru toți cei care ar dori să profite de această padure. 

Aici se regaseste un link cu pozele din primele 1-3 (2000-2003) editii ce le-am organziat modest, dupa puterile noastre, fara sprijin financiar, doar prin puteri proprii a organziatorilor.  2000-2003 Baza activitatilor CUPA CETATILOR

 

Despre PADUREA VERDE

Pădurea Verde se întinde pe 700 de hectare în apropierea Timişoarei şi are un important rol ecologic şi de recreere, fiind un spaţiu ideal pentru petrecerea timpului liber în natură, plimbări, jogging, mers cu bicicleta sau picnic.

Pădurea Verde de astăzi este o mică parte rămasă dintr-un imens codru secular care se întindea din nordul Timişoarei până spre Arad. De-a lungul istoriei pădurea a fost loc de adăpost şi sursă de hrană pentru localnici. Se pare că zona a fost populată din Antichitate, drept dovadă stau urmele unui mormânt sarmatic al unei femei, găsit în urma săpăturilor arhelogice din pădure.Se spune că Gheorghe Doja și cetele de ţărani s-au apropiat de oraş înaintând ascunşi prin Pădurea Verde în timpul răscoalei ţărăneşti din 1514. În 1949, la marginea pădurii au fost executaţi prin împuşcare partizani ai rezistenţei anticomuniste şi aruncaţi într-o groapă comună. Pe locul acelei gropi a fost înălţat un monument comemorativ, o cruce ridicată pe o movilă de pământ.

Pădurea Verde, astăzi

Având în vedere că ne găsim în plină câmpie, existenţa unei păduri de o asemenea mărime în apropierea oraşului este un mare avantaj. Are atât un rol ecologic, de echilibrare climaterică a zonei, cât şi de recreere.

Specia de arbori predominantă în pădure este stejarul, urmată de arţar, ulm, paltin, corn, mulţi dintre arbori având o vechime de peste 100 de ani. Din anii 1970, 

aici nu s-a mai permis tăierea copacilor, astfel încât pădurea a crescut şi s-a îndesit. La o plimbare prin pădure se pot vedea şi animale sălbatice: căprioare, iepuri, veveriţe, precum şi numeroase păsări.

Pădurea Verde este străbătută de poteci ideale pentru plimbări pe jos sau jogging. Vizitatorii pot veni aici şi pentru un picnic sau pentru pescuit în lacul Dumbrăviţa din vecinătatea pădurii. Primăvara, când pădurea înverzeşte, este un loc minunat pentru a culege leurdă, urzici sau ciuperci, iar vara pădurea se umple de mirosul tufelor de soc.

În 2009 au fost marcate de catre Clubul Sporitv GRATZU prin pădure patru trasee de bicicletă pe potecile deja existente, însumând 14 kilometri. Traseele sunt denumite prin culori: traseul verde, traseul roşu, traseul portocaliu şi traseul albastru şi traversează pădurea legând punctele sale limitrofe: Calea Lipovei, Muzeul Satului, lacul Dumbrăviţa şi satul Giarmata Vii. În weekend sau chiar în după-amiezele din timpul săptămânii, după lucru, veţi întâlni aici numeroşi biciclişti de toate vârstele.

La Pădurea Verde se desfăşoară ocazional şi party-uri în aer liber, concursuri de orientare pentru copii şi curse nocturne cu bicicleta.

Împrejurimi

În imediata apropiere a Pădurii Verzi se află Muzeul Satului, unde putem descopri case tradiţionale din Banat sau se poate participa la numeroasele evenimente care se desfăşoară aici: târguri de produse tradiţionale, spectacole folclorice, expoziţii canine, precum şi binecunoscutul festival Plai.

La marginea Pădurii Verzi se găseşte şi Grădina zoolgică unde putem admira specii autohtone de animale sălbatice, dar şi animale domestice, acesta fiind un loc preferat de copii.

La marginea pădurii dinspre Dumbrăviţa se găseşte un lac de acumulare unde se poate practica pescuitul.

Pădurea Verde este un adevărat plămân verde al Timişoarei şi un spaţiu ideal pentru recreere.

 
 
Created: 02 September 2020
Hits: 2302
2018.09.30  MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

CALENDARUL EVENIMENTULUI SPORTIV ESTE URMATORUL :

Pana la 23 Septembrie ora 20.00 Inscrieri ONLINE

Sambata 26 Septembrie :

Ora 07.00 Inchidere partiala a accesului auto in zona de concurs
Ora 08 Amenajare si organizare punct de inscriere participanti
Ora 09-10.30 Ridicarea pachetelor de START
Ora 11 Start
11.00 plecare Surduc Trophy Ciclism 
12.00 plecare Surduc Trophy Alergatori
Ora 13.30 MASA
Ora 14 - 14.30 Premiere
Created: 23 September 2020
Hits: 679
2018.09.30  MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41

Sponsorii :

               

Partenerii nostrii sunt : 

              

 

 

 

 

 

 
 
Created: 13 August 2020
Hits: 754
2018.09.30  MTB CUP 2 - XCO Padurea Verde, editia 41
Created: 08 September 2020
Hits: 633

Parteneri de-a lungul timpului

                                                                        

 

 

 

 

 

 

 
 
Articles View Hits
103017
TOP